Elektrisch stansen en embossen

Big Shot Express

Na lang wachten is de Big Shot Express van Sizzix nu leverbaar. Deze elektrische stans- en embossingmachine ziet en “voelt” aan als van ouds.

Sizzix Big Shot Express

Naast de vorm, de herkenbare kleuren wit en grijs lijkt alles bijna hetzelfde. Maar schijn bedriegt. Het grootste verschil is dat het handvat voor het handmatig draaien ontbreekt. Daarvoor in de plaats is een knop gekomen.

Bedieningsknop Big Shot Express

Deze knop maakt dat het gebruik van deze machine geen spierballen meer vereist, maar ook voor oudere mensen en mensen met een lichamelijke beperking makkelijk te bedienen is.

Met deze knop voert u de platen met de mal en papier op eenvoudige wijze door de machine heen. U hoeft alleen maar deze knop  ingedrukt te houden. Het voordeel hiervan is dat u het “doordraaien” van de platen halverwege kunt stoppen. Daardoor kunt u in tegenstelling tot de Cut ’n Boss van Craftwell de platen ook weer “terug laten draaien”. Kortom, de platen kunt u van links  naar rechts en van rechts naar links door deze machine laten “draaien”.

Wat zit er in de doos?

In de doos zit natuurlijk de machine met de adapter en de stroomkabel. Daarnaast vindt u in de doos de platen die u nodig heeft bij het stansen met stansmallen en embossen met embossingfolders. Een kleine handleiding helpt u op weg om de Big Shot Express gebruiksklaar te maken. Ook vindt u hierin de uitleg over de opbouw van de platen.

Big Shot Express Wat krijgt u

Is embossen met dunne stansmallen ook mogelijk?

Ja, het is wel mogelijk, maar de daarvoor benodigde platen zitten niet de doos. Wilt u embossen met deze dunne stansmallen (denk bijvoorbeeld aan de stansmallen van Marianne Design, Creative Expressions, Joy! Crafts en dergelijke) dan dient u ook nog aan te schaffen:

Big Shot Express Niet meegeleverd

Als u overstapt van een “handmatige” Big Shot waarbij u deze platen al in uw bezit heeft, dan kunt u deze platen gewoon hergebruiken.

Onze ervaringen met de Big Shot Express

Toen deze machine geleverd werd, zijn wij er meteen mee aan de slag gegaan. Wij waren denk ik net als u erg benieuwd. De simpele bediening, het voordeel van heen- en weer doordraaien van de platen, het beperkte lawaai, maar ook de snelheid waarmee de platen worden doorgedraaid, maakt dat wij enthousiast zijn over deze machine.

Youtube filmpje Big Shot Express

Om u de werking van deze machine te laten zien, zijn wij bezig een filmpje hierover te maken. Houdt daarom ons Youtube-kanaal goed in de gaten.

Youtube kanaal PaperCraft's Hobby Hattem

Vanzelfsprekend zullen wij u ook, als het filmpje er is, u er via deze blog, onze facebook-pagina en twitter op wijzen. Wij denken overigens dat het sowieso verstandig is om deze sociale media kanalen in de gaten te houden. Wij gebruiken deze om u tips, inspiratie en uitleg te geven.

4 Comments

  • Uw beschrijving is erg summier om te bepalen wat er aan de hand kan zijn. Wij adviseren u de handleiding te raadplegen. En indien u conform de instructies in de handleiding werkt en de machine loopt nog altijd vast, is ons advies om contact op te nemen met de winkelier waar u de machine gekocht heeft. Met vriendelijke groet, PaperCraft’s Hobby, Anneke

 1. Ik zit momenteel heel erg te twijfelen tussen de Big Shot Plus en de Big Shot Pro voor mijn quiltwerkjes. Ik had begrepen dat alle mallen op de Pro (ook andere merken) te stansen zijn, maar zijn al deze mallen ook in Nederland verkrijgbaar? En heeft de Pro echt zoveel meerwaarde dan de Plus of maakt dat weinig uit?

  • Hallo,

   Dank u wel voor uw bericht.

   U geeft aan voor uw quiltwerkjes gebruik te willen gaan maken van een stansmachine.
   U heeft uw oog laten vallen op de Plus of Pro versie van Sizzix.

   De Plus en de Pro doen beiden hetzelfde. Het oppervlakte dat gebruikt wordt verschilt, A4 versus scrapbook formaat.
   Sizzix geeft aan dat de Pro meer voor de professional uit de creatieve maakindustrie is. Vooral als er gestanst wordt met nog dikkere dan de standaard Bigz Die mallen kan dat wel op de Pro en niet op de Plus. Wij zitten niet in die creatieve maakindustrie en weten derhalve niet of dergelijke mallen in Nederland überhaupt te krijgen zijn.

   Wij hopen hiermee uw vragen beantwoord te hebben.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*