Open doosje van enveloppen

Enveloppen als basis voor een doosje

Dit open doosje maakten wij van 4 vierkante enveloppen.  Elke vierkante envelop van steviger papier kunt u hiervoor gebruiken. Maar het is natuurlijk leuker om die enveloppen zelf te maken. Voordeel is dan ook nog eens dat u kunt kiezen voor het gebruik van dubbelzijdig papier. Daardoor krijgt het doosje meteen een minder saaie uitstraling.

Enveloppen gebruiken voor het maken van een open doosje

Hoe maakt u een open doosje van enveloppen?

Allereerst maakten wij de enveloppen. Daarbij maakten wij gebruik van de Envelope Punch Board. Nadat de 4 enveloppen klaar waren, gingen wij met het doosje aan de slag.

In dit Crea-college leggen wij u het maken van het doosje, maar ook de enveloppen stap-voor-stap uit. Wij maakten voor u onderstaand filmpje.

In het filmpje zag u dat wij op het Envelope Punch Board een stukje tape hebben geplakt. In de praktijk is dat niet nodig. Wij hebben dit alleen gedaan als hulpmiddel voor het maken van de video omdat de streepjes van de liniaal niet heel erg duidelijk te zien zijn.

Oh ja, en zo ziet het doosje er bij ons gevuld uit. Losse ATC-kaartjes en Post-it blaadjes netjes opgeruimd. En het staat nog leuk ook!

Enveloppen als basis voor een doosje

2 Comments

    • Hallo Alie, Leuk uw reactie te lezen. Wij willen inderdaad vaker een filmpje maken over een techniek of een uitleg hoe iets gemaakt kan worden. Waar zou u een keer een filmpje over willen zien?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.